Contactează-ne
031 438 73 21

Croazieră Scandinavia Capitale
și Fiorduri

 08 August - 19 August  2018
12 zile/11 nopți
Locurile au fost epuizate - STOP VANZARI

DESCOPERĂ  SCANDINAVIA CU FIORDURILE ȘI CAPITALELE SALE

TUI TravelCenter vă invită într-un program inedit în care veți descoperi unele dintre cele mai frumoase locații și peisaje de poveste - stânci pline de verdeață, cascade abrupte și multe altele.
Însa, nu trebuie să ne credeți pe cuvânt, convingeți-vă singuri de aceste frumuseți inedite! Veniți cu noi în croazieră!
 • PERIOADA: 08 August - 19 August 2018
 • DURATA: 11 nopți/12 zile
 • Scandinavia Capitale și Fiorduri
 • TARIF: 1.598 euro/persoană
Contactează-ne la:
031 438 73 21

Detalii program Scandinavia-Capitale și Fiorduri, pe scurt:

 • Insoțitor de grup pe toata durata croazierei 
 • Zborurile Bucuresti-Stockholm-București
 • Croazieră pe fiordul Geiranger de la Hellesylt la Geiranger
 • Cazare 3 nopți pe ferryboat, în cabine de 4 paturi;
 • Croazieră pe fiordul Sognefjord de la Gudvangen la Flam
 • Cazare 8 nopți cu mic dejun în hoteluri de 3* și 4*;
 • Se vizitează TOATE CAPITALELE NORDICE, Copenhaga, Oslo, Stockholm, Helsinki, cu ghizi locali specializați
 • Ziua 1 - 08 August 2018 

  București – Stockholm - Malmo

  Prezentare la Aeroportul Otopeni Henri Coandă pentru întalnirea cu reprezentantul agenției la ora 06:25 și îmbarcare la cursa companiei aeriene TAROM cu decolare la ora 08:25 spre Stockholm unde sosim la 10:15. (ora locală). Seara, cazare in Malmo, hotel Best Western Arena, sau similar.
 • Ziua 2 - 09 August 2018

  Malmo – Copenhaga – Oslo (pe feribot)

  Mic dejun. Astăzi părăsim Suedia pentru a vizita împreună cu ghidul local, Copenhaga. Acest oraș captivant este cea mai mare metropolă scandinavă și una din cele mai vechi localități din regiune. Casele cu frontoane, străzile înguste și orizontul dominat de turlele bisericilor sunt elemente ce
  caracterizează capitala Danemarcei. Lipsită de stridențe arhitecturale, Copenhaga este un oraș elegant și frumos, care vă va bucura ochii și inima indiferent de ceea ce ați sperat să gasiți aici. Istorică și modernă in același timp, capitala daneză are toate ingredientele ce transformă o metropolă oarecare într-o destinație turistică de prima mână. În „Veneția nordului” cum este supranumit orașul, puține sunt zonele nemarginite de apă, fie că este vorba despre mare sau despre un simplu canal. Străzile sunt legate prin poduri simple sau basculante, acestea fiind de altfel unul din punctele de atracție ale Danemarcei. În jurul orei 16:00 ne indreptăm spre port pentru îmbarcarea pe feribot pentru traversarea spre Oslo. Cina și noapte la bord (cabină 4 persoane).
 • Ziua 3 - 10 August 2018

  Oslo

  Mic dejun la bord. După debarcare începem explorarea capitalei Norvegiei cu un tur al orașului, insoțiți de ghidul local. În Oslo, orașul Premiului Nobel, aflat în topul celor mai verzi oraşe ale lumii există nu mai puțin de 40 de insule și 343 de lacuri. Vom admira Castelul si Fortăreața Akershus,
  construite în anii 1290, de către regele Hakon V cu scopul de a apara orașul, Muzeul de Istorie Culturală, Muzeul Ambarcațiunilor Vikinge, Muzeul Forțelor Armate, Primăria, în clădirea căreia se desfășoară în fiecare an ceremonia de decernare a premiilor Nobel pentru Pace. După amiaza vom avea timp pentru odihnă sau vizite individuale. Seara cazare hotel în Oslo, hotel Quality Expo 4* sau similar.
 • Ziua 4 - 11 August 2018

  Oslo – Hardangerfjord – Bergen

  Mic dejun. Astăzi părăsim Oslo și ne îndreptăm spre vestul Norvegiei, una dintre cele mai spectaculoase regiuni ale Europei datorită fiordurilor, o ocazie unică de a admira o formă de relief foarte rar întâlnita în alte părți ale lumii. Trecând prin Valea Numedal, traversăm platoul sălbatic și accidentat al Munților Hardanger (Hardangervidda), apoi trecem prin canionul Måbødal pentru a admira și Eidfjord, un braț al fiordului Hardanger, și cascada Vøringfoss-una dintre cele mai înalte din Norvegia (180 m). Traseul continuă de-a lungul fiordului Hardanger spre capitala Norvegiei de Vest, orașul Bergen. Acest oras hanseatic, unul dintre cele mai frumoase orașe port din Norvegia, înconjurat ca un ținut de poveste, de 7 dealuri și 7 fiorduri, este o destinație fascinantă, atât din punct de vedere istoric cât și arhitectonic. Seara cazare în Bergen la hotel Thon Airport sau similar.
 • Ziua 5 12 August 2018

  Bergen – Sognefjord – Stryn

  Mic dejun. Călătoria noastră continuă spre Gudvangen, traversând abruptul Canion Stalheim, trecând prin Voss, o frumoasă stațiune alpină. O dată ajunși în Gudvangen ne îmbarcăm pentru o croazieră de aproximativ 2 ore pe fiordurile Nordfjord și Sognefjord, ”fiordul rege”, cel mai mare fiord norvegian și al doilea ca mărime din lume. Debarcăm la Flåm, destinație populară aflată pe brațul Aurlandsfjord al fiordului Sognefjord. Atracția
  principală o reprezintă calea ferată Flåmsbana, cea mai abruptă din lume. Traseul urcă 900 de metri de-a lungul a 20 de kilometri de serpentine și este considerat printre cele mai spectaculoase căi ferate din lume. Din Flåm ne continuăm călătoria spre Stryn, traversând Lærdalstunnelen, lung de 25 de kilometri, apoi vom trece cu ferry-boatul de la Fodnes spre Sogdal. Seara cină și cazare în Stryn la hotel Stryn sau similar
 • Ziua 6 - 13 August 2018

  Stryn – Geirangerfjord – Ruta de Aur (Drumul Vulturilor, Drumul Trolilor) – Andalsnes – Dombas

  Mic dejun. Dimineața ne deplasăm spre Hellesylt pentru o croazieră pe fiordul Geirangerfjord, inclus în patrimoniul UNESCO, unul dintre cele mai frumoase fiorduri ale Norvegiei, cu priveliști încântătoare oferite de două dintre cele mai spectaculoase cascade: Brudesloret (Voalul Miresei) și Desyvsostrene (Cele 7 surori). Debarcăm în Geiranger pentru a vizita acest orășel, al treilea cel mai mare port pentru vase de croazieră al Norvegiei. De la Geiranger începe extraordinara “Rută de Aur” (Golden Route): Drumul Vulturilor (Orneveien), de la Geiranger la Eidsdal, apoi dupa o scurtă trecere cu ferry-boatul între Eidsdal și Linge, Drumul Trolilor (Trollstigen), de la Eidsdal la Andalsnes) și Valea Romsdal de la Andalsnes la Dombas. Seara, cină și cazare în zona Dombas, hotel Scandic Dombas sau similar.
 • Ziua 7 - 14 August 2018

  Dombas – Lilllehamer – Karlstad

  Mic dejun. Plecăm spre Karlstad, nu fără a vizita Lillehammer, cea mai cunoscută stațiune turistică de ski din Norvegia. Dupa ce a găzduit Jocurile Olimpice de Iarnă din 1994 Lillehammer a devenit cunoscută la nivel mondial, atrăgând numeroși turiști străini. Orașul este situat în partea centrală a Norvegiei, pe tărâmul nordic al Lacului Mjosa, într-una din cele mai frumoase zone montane ale țării. Centrul este una dintre cele mai frumoase zone, datorită caselor din lemn din secolul al XIX-lea și principalei străzi pietonale, Storgata, unde puteți lua masa sau vizita numeroasele buticuri cu
  suveniruri. Pe lângă atracțiile olimpice, Lillehammerul are și o serie de muzee cu tematici diferite: Muzeul de Artă Populară Maihaugen, Muzeul de Artă sau Muzeul de Automobile. De aici ne îndreptăm spre Karlstad pentru cina și cazare, Best Western Gustav Froding 4* sau similar.
 • Ziua 815 August 2018

  Karlstad – Stockholm – Tallinn (pe feribot)

  Mic dejun. Ziua de astăzi începe cu o vizită a Karlstadului, oraș construit pe insule și ostroave care alcătuiesc o deltă pe țărmul nordic al celui mai mare lac din Suedia, Vänern. Plecăm spre est, traversând o zonă minunată, cu lacuri și păduri, pentru a ajunge la Stockholm pentru îmbarcare și traversare cu ferry-boatul spre Tallin. Cina și noapte la bord (cabină 4 persoane).
 • Ziua 9 16 August 2018

  Tallinn – Helsinki

  Mic dejun. Astăzi vom vizita una dintre capitalele Baltice, Tallinn. Debarcăm în Estonia, și apoi începem explorarea orașului. Vom admira Centrul numit "Orașul Vechi", împânzit de străzi pietruite și alei înguste care dau în grădini fermecătoare. Sunt puține locuri în Europa care surprind aura Evului Mediu atât de încântător precum o face Tallinn. Prima oară ne îndreptăm spre dealul Toompea, zona împrejmuită de un zid fortificat cu turn construit în 1380 care păzește intrarea. Pentru cei pasionați de fotografie, de aici se pot obține panorame excelente cu orașul. Pe acest deal se află Domul, ridicat în secolul al 13-lea și Catedrala Alexandru Nevsky, o biserică rusească ortodoxă construită în secolul XIX în stil tradițional cu domuri în
  formă de „ceapă”,devenită un simbol turistic al orașului. Continuăm vizitarea centrului vechi coborând spre „Orașul de jos”, unde vom admira cea mai bine conservată primărie medievală din Europa de Nord, impunătoarea clădire datând din anul 1404. În apropiere, biserica Sfantul Olaf, cândva cea mai înaltă clădire din lume, Piața Raekoja și Turnul Margaretei cea Grasă. Seara traversare cu feribotul spre Helsinki, pentru cazare la hotel Cumulus Meilahti sau similar.
 • Ziua 10 17 August 2018

  Helsinki – Stockholm (pe feribot)

  Mic dejun. Astăzi vom admira Helsinki unde, împreună cu ghidul local, vom vizita acest oraș întemeiat de către regele Gustav Vasa al Suediei și Finlandei ca o concurență a Tallinnului Hanseatic, un melanj armonios între cultura rusă și cea scandinavă. Vizitând orașul, vom admira cele mai importante obiective: monumentul Sibelius, Opera, Sala Finlandia, Muzeul Național, Parlamentul, Muzeul Kiasma, Catedrala Uspenski, Piața Senatului, Catedrala Luterană, Universitatea, Guvernul, portul cu hala și piața de suveniruri, parcul Esplanadi, Biserica în Stâncă Temppeliaukio. Seara îmbarcare și traversare cu feribotul spre Stockholm. Cina și noapte la bord (cabină 4 persoane).
 • Ziua 11 18 August 2018

  Stockholm – Palatul Drottingholm

  Mic dejun la bord. Astăzi, opțional, vă propunem să încheiem periplul nostru scandinav cu unul dintre cele mai spectaculoase obiective turistice, Palatul Drottningholm. In anul 1991, frumusețea și autenticitatea palatului Drottningholm a fost recunoscută la nivelul întregii lumi, fiind prima
  atracție turistică suedeză inclusă în Patrimoniul Mondial Unesco. Palatul localizat pe insula Lovon, este reședința permanentă a familiei regale începând din anul 1981. Cu toate acestea, este deschis pentru vizitare aproape tot timpul anului, mai puțin aripa stângă care este rezervată membrilor familiei regale. Construcția a fost ridicată în secolul al XVIII-lea la comanda reginei Hedwig Eleonora. Vizitatorii pot admira interiorul cu saloane somptuoase în stilul secolelor XVII, XVIII și XIX, grădinile exterioare, Teatrul Curții și Pavilionul Chinezesc, oferit cadou reginei Louisa Ulrika de către soțul său. Teatrul Curții este principala atracție a Palatului, fiind cel mai bine conservat teatru din Europa. Construit în secolul XVIII, acesta este singurul teatru din lume ce și-a păstrat scena originală, dar și mai surprinzător, instalațiile tehnice originale. Seara cazare în Stockholm, hotel Scandic Prince Philip sau similar.
 • Ziua 12 19 August 2018 

  Stockholm – București

  Mic dejun. Transfer la aeroport pentru îmbarcare la cursa TAROM cu decolare la ora locală 11:00 spre București. Aterizare pe Aeroportul Otopeni-Henri Coandă la ora locală 14:45.
TARIFUL INCLUDE:
- cazare 11 nopți cu mic dejun sau DEMIPENSIUNE, astfel:
cazare 8 nopți în hoteluri de 4* și 3*: 5 nopți cu mic dejun + 3 nopți cu DEMIPENSIUNE, conform program;
cazare 3 nopți pe feribot în cabine de 4 paturi, cu DEMIPENSIUNE, conform program;
- însoțitor român din partea agenției pe toata durata călătoriei;
- zboruri București – Stockholm – București;
- taxele de aeroport și taxele portuare (pot suferi modificări până la data plecării în funcție de evoluția prețului petrolului);
- transferurile pe toata durata călătoriei conform program;
- biletele de feribot pentru toate traversările din program;
- tururi de oraș în cele patru capitale, cu ghizi locali specializați și însoțitor de grup român;
- turul orașului Tallin, cu ghid local specializat și însoțitor de grup român;
- croazieră pe fiordul Geiranger de la Hellesylt la Geiranger;
- croazieră pe fiordul Sognefjord de la Gudvangen la Flam;
- vizită la Cascada Voringsfoss;
- asigurarea medicală și STNORNO;
- asistență turistică locală în limba engleză.
 
 
TARIFUL NU INCLUDE:
- intrările la obiectivele turistice, (altele decât cele incluse în program);
- alte servicii decât cele menționate în program;
- excursiile opționale.
 
EXCURSII ȘI SUPLIMENTE OPȚIONALE:
- opțional demipensiune (5 cine în restaurantele hotelurilor de 4* din: Malmo, Oslo, Bergen, Helsinki, Stockholm): 199 euro/pers;
- călătoria cu trenulețul / Flambasana Flam – Myrdal – Flam: 75 euro/pers;
- croazieră pe canalele Copenhagei: 19 euro/ pers;
- excursie cu funicularul muntele Floyen: 28 euro/pers;
- plimbare cu vaporașul printre insulele care formează arhipelagul Stockholm: 39 euro/pers;
- excursie opțională Palatul Drottingholm: 55 euro/pers – minim 20 participanți, biletul de intrare în palat nu este inclus;
- supliment pentru cazare în cabina dublă pe feriboturi: 145 euro/pers/3 nopți;
- supliment pentru cazare în cabina triplă pe feriboturi: 55 euro/pers/3 nopți;
- supliment pentru cazare în cabină single pe feriboturi: 345 euro/pers/3 nopți.
 
CONDIȚII GENERALE DE CALATORIE:
Pașaport valabil minimum 6 luni de la data întoarcerii în țară.

CONDIȚII DE REALIZARE A GRUPULUI:
GRUP MINIMUM 25 PERSOANE. Pentru grup mai mic de 25 de persoane, se percep urmatoarele diferențe:
-între 20 și 25 persoane plătitoare se achită un supliment de 75 €/persoană;
-între 15 și 19 persoane plătitoare se achită un supliment de 125 €/persoană.
 
MODALITĂȚI DE PLATĂ
La înscriere turistul achită 50% din valoarea excursiei, iar diferența cel mai tarziu cu 21 zile înainte de plecare.
 
CONDIȚII DE ANULARE - TAXE DE ANULARE
De la momentul rezervării și până cu 30 de zile înainte de momentul plecării - penalizare 50%;
 
Între 30-15 zile inainte de momentul plecării: penalizare 75%;
Între 15 zile inainte de momentul plecării: penalizare 100%;
* Procentele se referă la tariful total al pachetului turistic contractat.
 
 

Descoperă Scandinavia cu fiordurile și capitalele sale
Rezervă-ți acum o vacanță inedită!

031 438 73 21
oferte@tui-travelcenter.ro